Jaką krajalnicę do wędlin i mięsa wybrać

Krajalnice do wędlin i mięsa są potrzebne w sklepach, restauracjach i lokalach gastronomicznych. Na rynku dostępnych jest wiele tego typu urządzeń. Jak jednak wybrać to najbardziej odpowiednie? Przede wszystkim należy zwrócić uwagę na klasę i producenta sprzętu. Biznes gastronomiczny wymaga profesjonalnych i funkcjonalnych rozwiązań. Przedstawiamy trzy modele, które cieszą się popularnością i są warte polecenia.

Krajalnica automatyczna do wędlin serów Ma-Ga A-912

Ta krajalnica profesjonalna produkcji Ma-Ga to propozycja dla osób, które cenią się precyzję krojenia. Urządzenie charakteryzuje się uniwersalnością, pozwalając na krojenie i odkładanie różnej grubości plastrów mięsa i sera. W trybie automatycznym liczy ono ich ilość, a także zatrzymuje się po zrealizowaniu zadanej ilości plastrów. Pozwala na to na uzyskanie w krótkim czasie odpowiednio pokrojonej wędliny bądź sera w preferowanej grubości (1-4 mm). Umożliwia to pokryty teflonem nóż ze stałym skokiem krojenia.

Krajalnica Inoxxi R250

Osoby, które preferują model ręczny polecić można krajalnicę Inoxxi R250. Jest ona chętnie kupowana zwłaszcza przez właścicieli małych sklepów spożywczych. Pracuje ona bardzo cicho, a jednocześnie jest łatwa do czyszczenia. Jest również niedużych rozmiarów, zajmuje więc niewiele miejsca. Jej gumowa podstawia sprawia, że urządzenia cechuje się lepszą przyczepnością do podłoża, co przekłada się na mniejszą ilość zabrudzeń pod urządzeniem. Z kolei metalowe bolce w docisku w skuteczniejszy sposób przytrzymują krojony produkt.

Krajalnica automatyczna Bizerba, VS12 D

Urządzenie marki Bizerba to idealne rozwiązanie dla osób, których interesują jedynie krajalnice profesjonalne i najwyższej klasy.

Model ten pracuje w trybie ręcznym, półautomatycznym i automatycznym. Pozwala na perfekcyjne utrzymanie higieny poprzez możliwość demontażu bez użycia narzędzi. Jest możliwe również mycie w zmywarce poszczególnych jej elementów. Również proces ręcznego czyszczenia jest prostszy dzięki otwartej konstrukcji. Krajalnica posiada wydajny silnik Bizberba, który umożliwia pracę w trybie oszczędzania energii. Urządzenie działa cicho i daje do wyboru aż 18 różnych wariantów odkładania produktu krojonego. Model ten działa cicho i jest prosty w obsłudze. Zapewnia również bezpieczeństwo – obszar krojenia podczas ostrzenia noża jest osłonięty, co minimalizuje ryzyko skaleczeń.

Krajalnice do wędlin i serów powinny działać sprawnie, a także dawać wybór w zakresie grubości plastrów. Poszczególne urządzenia różnią się między sobą ilością funkcji i zakresem działania. Bardzo ważne jest, by dopasować sprzęt stricte do wymogów własnego biznesu. Inne potrzeby ma mały sklep osiedlowy, inne duża restauracja. Wszystkie opisane wyżej modele warto wziąć pod uwagę w trakcie podejmowania decyzji o zakupie.

Wszystkie najlepsze modele krajalnic do wędlin i mięs znajdziesz w sklepie Gastroplaneta.pl.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *